Overhemden kopen, net als de meeste mannen is mijn vriend niet iemand die dat voor zijn plezier gaat doen. Hij heeft een bloedhekel aan winkelen. Met de grootst mogelijke moeite krijg ik hem mee de stad in om nieuwe kleding te kopen. Ergens begrijp ik dat ook wel, zeker sinds de Coronacrisis. Steeds maar winkel in, winkel uit, zeulend met steeds meer tassen. Passen in een te klein hokje en als het tegenzit ook nog een verkoopster die zich er een beetje te veel mee bemoeit. Als ik eerlijk ben, doe ik het zelf liever ook niet. Tijdens de Coronacrisis waren de winkels dicht en shopten we massaal online. Dat bracht echt uitkomst merkte ik. Het is veel relaxter, je kunt het thuis in je eigen tempo doen en je kunt op je gemak alles bekijken. Bovendien is het online aanbod veel groter. Verder is thuis passen echt veel beter dan in een klein pashokje. Dus overhemden kopen? Ik doet dat voortaan samen met mijn vriend online.

Overhemden kopen: zo pas je ze

Nu de zomer weer losbarst staan de online webshops weer vol met prachtige, fleurige overhemden. De kleuren spatten weer van het scherm. Nu is het wel belangrijk dat een overhemd je goed past. Dus als je er een paar thuis hebt laten komen, waar let je dan op? Het belangrijkste zijn de mouwlengte en de boord. Hieraan kun je zien of een overhemd goed past. De mouwlengte moet niet te kort of te lang zijn. De mouw moet de pols tot het begin van de duim bedekken. Dit check je door in een ontspannen houding met gestrekte armen voor de spiegel te gaan staan. Ook aan de boord kun je zien of een overhemd past. De punten van de boord moeten op het overhemd rusten, ook als je je hoofd beweegt. Draag je een colbert of jasje dan moeten de punten van de boord bedekt worden door het colbert of jasje. Zo kun je dus goed bekijken of een overhemd jou past.

Altijd een overhemd

Overhemden kun je altijd dragen. Vroeger werd het wellicht beschouwd als een formeel kledingstuk maar dat is allang niet meer het geval. Je hebt ook vele casual overhemden met bijbehorende kleuren en printjes. Voor welke stijl je ook kiest, er is altijd wel een overhemd verkrijgbaar voor de gelegenheid waarvoor je hem wil dragen. Dus opzoek naar een mooi