Als je net een huis hebt gekocht of je tuin wilt vernieuwen, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen voordat je aan de slag gaat. In dit artikel bespreken we de belangrijkste stappen die je moet ondernemen bij het inrichten en vernieuwen van je tuin.

De eerste stap is het bepalen van het doel van je tuin. Wil je een tuin om in te relaxen? Wil je een tuin om in te tuinieren? Of wil je een tuin die vooral makkelijk en snel te onderhouden is? Zorg er in iedergeval voor dat je voor het juiste materiaal gaat, zoals hoogwaardig tuinhout voor bijvoorbeeld je schutting.

Indeling en grootte

De volgende stap is het bepalen van de grootte van je tuin. Dit hangt af van de grootte van je huis en de beschikbare ruimte. Als je een kleine tuin hebt, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal grote bloemen en planten te plaatsen. Als je een grotere tuin hebt, kun je er voor kiezen om een aantal kleine bloemen en planten te plaatsen of een aantal struiken en bomen te planten.

Planten

De derde stap is het uitzoeken van de juiste planten. Er zijn veel verschillende soorten planten en bloemen die je kunt kiezen. Het is belangrijk om te kiezen voor planten die geschikt zijn voor de grootte van je tuin en de hoeveelheid zon die je tuin krijgt. Als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt, kun je kiezen voor een aantal compacte planten die weinig zon nodig hebben.

Tuinmeubilair

De vierde stap is het kiezen van het juiste tuinmeubilair. Er zijn veel verschillende soorten tuinmeubilair beschikbaar, dus het is belangrijk om te kiezen voor meubilair dat geschikt is voor jouw tuin en budget. Als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt, kun je kiezen voor een aantal compacte tuinstoelen of tuintafels. Als je een grotere tuin hebt, kun je kiezen voor een aantal grote tuinstoelen of een tuinset.

Tuinpad en terras

De vijfde stap is het aanleggen van een tuinpa naar bijvoorbeeld je tuinterras. Dit is een belangrijke stap, want een pad of tuinpad geeft je tuin een unieke uitstraling.. Er zijn veel verschillende soorten materialen die je kunt kiezen voor je pad of tuinpad. Denk grind, grote stenen of houten vlonders. Met vlonderhout kan je ook direct een mooi terras aanleggen in je tuin.

Tuinhuisje

De zesde stap is het aanleggen van een tuinhuisje of tuinschuur. Dit is een belangrijke stap, want een tuinhuisje of tuinschuur geeft je tuin een unieke uitstraling en is ook makkelijk te onderhouden. Er zijn veel verschillende soorten materialen die je kunt kiezen voor je tuinhuisje of tuinschuur. Denk aan hout, aluminium of kunststof.

Fontein

De laatste stap is het aanleggen van een fontein. Dit is een belangrijke stap, want een fontein geeft je tuin een unieke uitstraling en is ook makkelijk te onderhouden. Er zijn veel verschillende soorten fonteinen beschikbaar, dus het fontein te kiezen die geschikt is voor jouw tuin. Denk aan een klein tafelmodel, een wandmodel of een vrijstaand model.