Betonnen vloeren zijn hot, vooral in die onvoltooide en retro-industriële interieurs. En laten we eerlijk zijn, ze passen gewoon perfect bij die stijlen. Maar wat als je betonnen vloeren hebt en je wilt wat warmte toevoegen met een vloerkleed? Dat kan een uitdaging zijn, want betonnen vloeren kunnen nogal kil en hard aanvoelen. Hier zijn enkele kleuren voor vloerkleden die goed werken met betonnen vloeren.

Zwart en wit

Voor wie de neutrale uitstraling van grijze betonnen vloeren in de woonkamer wil behouden, is een vloerkleed zwart wit een slimme optie. Deze kleden kunnen de consistentie van de ruimte behouden en naadloos aansluiten bij het interieur. Tevens zorgen ze voor een moderne touch in de kamer.

Beige

Wil je je betonnen vloer wat gezelliger maken zonder afbreuk te doen aan de stoere uitstraling ervan? Dan kun je naast een vloerkleed zwart ook kiezen voor een beige kleed. Beige geeft warmte en past goed bij beton. Dat komt door zijn zachte en neutrale look.

Bruin

Een bruin kleed is een goede keuze als je je ruimte gezelliger wilt maken. Het voegt warmte toe en past goed bij bepaalde interieurstijlen vanwege zijn gedurfde uitstraling.

Marineblauw

Een marineblauw kleed is super veelzijdig en past bij allerlei inrichtingsstijlen, zelfs in industriële of ruwe interieurs. Het is een combinatie van gedurfde en elegante elementen, en kan de uitstraling van elke kamer aanzienlijk verbeteren. Bovendien is het een uitstekende manier om een mooie donkerblauwe kleur toe te voegen aan je interieur en je kleurenpalet te verrijken.

Blauw en wit

Voor betonnen vloeren gaan we meestal voor donkerblauwe tinten zoals donkerblauw of marineblauw, omdat die meestal goed passen bij de vloer. Maar dat wil niet zeggen dat je geen lichtere blauwtinten kunt gebruiken. Het is belangrijk om een tint te kiezen die helderblauw combineert met neutrale kleuren zoals wit of lichtgrijs, zodat het kleed goed bij de betonnen vloer past.

Donkergrijs

Het is geen goed idee om een grijs kleed te kiezen dat bijna dezelfde tint heeft als je betonnen vloer, omdat dit niet goed samengaat en weinig verschil zal maken in de uitstraling van je kamer. Het is beter om een donkerder grijs kleed te kiezen dat voldoende contrast biedt met de betonnen vloer, terwijl het er toch goed uitziet en het grijze element harmonieus tussen de vloer en het kleed behoudt. Je kunt dus verschillende kleuren gebruiken en combineren met een betonnen vloer. Welke kleur heeft jou voorkeur?